PONIEDZIAŁEK, 21.04.2025r | |
|
|
PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY |
|
|
WTOREK, 22.04.2025r | |
Śniadanie |
Chleb koszarowy. chleb wiejski 40 g z masłem 5 g, serek kremowy 15 g, ser żółty 15 g, papryka 5 g, kiełki 5 g, miód 5 g (stół szwedzki), kakao 200 ml II ŚNIADANIE Sok warzywno - owocowy 150 ml Alergeny: 1,7 |
Obiad |
Zupa koperkowa z ziemniakami 220 ml, spaghetti z mięsem mielonym mieszanym w sosie pomidorowym z ziołami posypane parmezanem 210 g, sałata lodowa z dodatkiem marchewki i ogórka kiszonego 50 g, woda z cytryną 200 ml Alergeny: 1,3,7,9 |
Podwieczorek |
Kisiel ananasowy (wyrób własny) 200 ml, chrupki kukurydziane 5 g, jabłko 100 g Alergeny: 1 |
ŚRODA, 23.04.2025r | |
Śniadanie |
Bułka słowiańska 40 g z masłem 5 g, twarożek ze szczypiorkiem i świeżym ogórkiem 25 g, pomidor 25 g, owsianka na mleku 200 ml II ŚNIADANIE Kefir z owocami (borówka) 200 ml Alergeny: 1,7 |
Obiad |
Zupa brukselkowa z ziemniakami i natką pietruszki 220 ml, gulasz z indyka w sosie chrzanowym 80 g, surówka z rzodkiewki z groszkiem zielonym w sosie czosnkowym 100 g, kasza gryczana 100 g, kompot 200 ml Alergeny: 1,7,9 |
Podwieczorek |
Chleb razowy 40 g z masłem 5 g, pasta z pieczonego łososia 35 g, mix warzyw 35 g, herbata z limonką 200 ml Alergeny: 1,3,4,7 |
CZWARTEK, 24.04.2025r | |
Śniadanie |
Chleb gruboziarnisrty, chleb cebulowy 40 g z masłem 5 g, polędwica drobiowa 15 g, ser żółty 15 g, papryka 20 g, pomidor 25 g, rukola 5 g, miód 5 g (stół szwedzki), kawa 200 ml II ŚNIADANIE Mus owocowy 100 g Alergeny: 1,7 |
Obiad |
Zupa fasolowa z ziemniakami i majerankiem 220 ml, naleśniki z białym serem polane jogurtem z jagodami 210 g, woda z pomarańczą 200 ml Alergeny: 1,3,7,9 |
Podwieczorek |
Kalafior na parze z masełkiem 120 g, herbata ziołowa 200 ml Alergeny: 1,7 |
PIĄTEK 25.04.2025r | |
Śniadanie |
Ciabatka 40 g z masłem 5 g, pasztet z pieca 25 g, ogórek kiszony 25 g, kiełki 5 g, płatki ryżowe na mleku 200 ml II ŚNIADANIE Herbata owocowa 200 ml, gruszka 100 g Alergeny: 1,7 |
Obiad |
Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki 200 ml, pieczony halibut 110 g, surówka z kiszonej kapusty 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, kompot 200 ml Alergeny: 1,3,4,7,9 |
Podwieczorek |
Jogurt naturalny z wiśniami posypany gorzką czekoladą 200 ml, herbatniki 5 g, mix owoców 100 g Alergeny: 1,7 |