24 Czwartek
banner1

Przedszkole nr 253 „Akademia Pana Kleksa”

ul. Antka Rozpylacza 2
01-107 Warszawa
tel. 22 836 79 13 fax 22 877 32 09
e-mail: p253@eduwarszawa.pl

 

Jadłospis


  PONIEDZIAŁEK, 21.04.2025r

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY 

 

 


  WTOREK, 22.04.2025r
Śniadanie

Chleb koszarowy. chleb wiejski 40 g z masłem 5 g, serek kremowy 15 g, ser żółty 15 g, papryka 5 g, kiełki 5 g, miód 5 g (stół szwedzki), kakao 200 ml

II ŚNIADANIE

Sok warzywno - owocowy 150 ml

Alergeny: 1,7

Obiad

Zupa koperkowa z ziemniakami 220 ml, spaghetti z mięsem mielonym mieszanym w sosie pomidorowym z ziołami posypane parmezanem 210 g, sałata lodowa z dodatkiem marchewki i ogórka kiszonego 50 g, woda z cytryną 200 ml

Alergeny: 1,3,7,9

Podwieczorek 

Kisiel ananasowy (wyrób własny) 200 ml, chrupki kukurydziane 5 g, jabłko 100 g

Alergeny: 1

  ŚRODA, 23.04.2025r
Śniadanie

Bułka słowiańska 40 g z masłem 5 g, twarożek ze szczypiorkiem i świeżym ogórkiem 25 g, pomidor 25 g, owsianka na mleku 200 ml

II ŚNIADANIE

Kefir z owocami (borówka) 200 ml

Alergeny: 1,7

Obiad

Zupa brukselkowa z ziemniakami i natką pietruszki 220 ml, gulasz z indyka w sosie chrzanowym 80 g, surówka z rzodkiewki z groszkiem zielonym w sosie czosnkowym 100 g, kasza gryczana 100 g, kompot 200 ml

Alergeny: 1,7,9

Podwieczorek

Chleb razowy 40 g z masłem 5 g, pasta z pieczonego łososia 35 g, mix warzyw 35 g, herbata z limonką 200 ml

Alergeny: 1,3,4,7


  CZWARTEK, 24.04.2025r
Śniadanie

Chleb gruboziarnisrty, chleb cebulowy 40 g z masłem 5 g, polędwica drobiowa 15 g, ser żółty 15 g, papryka 20 g, pomidor 25 g, rukola 5 g, miód 5 g (stół szwedzki), kawa 200 ml

II ŚNIADANIE

Mus owocowy 100 g

Alergeny: 1,7

Obiad

Zupa fasolowa z ziemniakami i majerankiem 220 ml, naleśniki z białym serem polane jogurtem z jagodami 210 g, woda z pomarańczą 200 ml

Alergeny: 1,3,7,9

Podwieczorek

Kalafior na parze z masełkiem 120 g, herbata ziołowa 200 ml

Alergeny: 1,7


  PIĄTEK 25.04.2025r
Śniadanie

Ciabatka 40 g z masłem 5 g, pasztet z pieca 25 g, ogórek kiszony 25 g, kiełki 5 g, płatki ryżowe na mleku 200 ml

II ŚNIADANIE

Herbata owocowa 200 ml, gruszka 100 g

Alergeny: 1,7

Obiad

Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki 200 ml, pieczony halibut 110 g, surówka z kiszonej kapusty 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, kompot 200 ml 

Alergeny: 1,3,4,7,9

Podwieczorek

Jogurt naturalny z wiśniami posypany gorzką czekoladą 200 ml, herbatniki 5 g, mix owoców 100 g

Alergeny: 1,7

 
W salach dostępna jest woda źródlana. Jadłospis w wyjątkowych wypadkach, może ulec zmianie.
 
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
 
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
 
1 - Zboża zawierające gluten;
 
2 - Skorupiaki i produkty pochodne;
 
3 - Jaja i produkty pochodne;
 
4 - Ryby i produkty pochodne;
 
5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);
 
6 - Soja i produkty pochodne;
 
7 - Mleko i produkty pochodne;
 
8 - Orzechy;
 
9 - Seler i produkty pochodne;
 
10 - Gorczyca i produkty pochodne;
 
11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;
 
12 -  Dwutlenek siarki;
 
13 - Łubin;
 
14 - Mięczaki
 
 

Kontakt

Przedszkole nr 253
„Akademia Pana Kleksa”
Dyrektor:
mgr Natalia Sztekler
 
ul. Antka Rozpylacza 2
01-107 Warszawa
tel: 22 836 79 13
fax: 22 877 32 09
e-mail: p253@eduwarszawa.pl

Mapa dojazdu

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.